Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

Jelen ÁSZF a gyogynovenytanfolyam.com és gyogyfuveskertem.hu weboldalakon (továbbiakban: Weboldal) Mózesné Szikora Gabriella Hilda egyéni vállalkozó (továbbiakban: Szolgáltató) által végzett szolgáltatásnyújtásra vonatkoznak, Szolgáltató és a szolgáltatást vásárló ügyfelek (továbbiakban: Ügyfél) között létrejött jogviszony részleteit határozzák meg. A Weboldalon keresztül a jelen ÁSZF-ben meghatározott feltételek mellett lehet szolgáltatási terméket (továbbiakban: Termék) vásárolni.

1. Szolgáltató adatai

Mózesné Szikora Gabriella Hilda e.v.
Nyilvántartási szám: 52638390
Adószám: 69058020-1-33 Közösségi adószám: HU69058020
Székhely: 2711 Tápiószentmárton, Kiss János út 23.
Telefonszám: 36 30 355 23 96
Email: szikora.hilda@gyogyfuveskertem.hu
Ügyfélszolgálat: 30 30 355 23 96, szikora.hilda@gyogyfuveskertem.hu

Weboldal: https://gyogyfuveskertem.hu és https://gyogynovenytanfolyam.com

Tárhelyszolgáltató: MikroVPS

A szerződés nyelve magyar.

Kérjük, hogy szolgáltatásunkat csak akkor vegye igénybe, ha jelen ÁSZF minden pontjával egyetért és azokat kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (nem minősül írásba foglalt szerződésnek), az alábbi feltételekkel szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződésnek minősül.

2. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

2.1. Termékeink az egészséges életmód, ezen belül is elsősorban a gyógynövények témakörével kapcsolatos ismeretterjesztést célozzák.

2.2. Termékeink online tanfolyamok vagy elektronikus kiadványok (PDF), melyek a https://gyogynovenytanfolyam.com weboldalon, illetve a Szolgáltató által igénybe vett hírlevélküldő szolgáltató (mailerlite.com) által erre a célra biztosított www.subscribepage.com weboldalon vásárolhatóak meg. A termékek adatlapján megjelenített képek bizonyos esetekben csak illusztrációként szerepelnek.

2.3. A Weboldalon Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékről fotót jelenít meg.

2.4. Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja Ügyfeleket az akció időtartamáról, feltételeiről.

2.5. A Termékekhez örökös hozzáférést biztosítunk, így a későbbiekben is bármikor elérhetőek lesznek Ügyfelek számára.

2.6. Egyes Termékeknél előfordulhat, hogy előre meghatározott időközönként elérhetővé váló leckék formájában kerülnek feltöltésre. Az esetlegesen késő leckék esetében Szolgáltató tájékoztatást küld a várható feltöltési időpont megadásával. A teljes Termék feltöltése után ezekhez is örökös hozzáférést biztosítunk.

2.7. A megvásárolt Termékek a gyogynovenytanfolyam.com zárt szolgáltatási felületén érhetőek el, mely felülethez a fizetés beérkezése után tájékoztató emailben küldjük meg a belépéshez szükséges adatokat.

2.8. A szolgáltatás igénybevétele érdekében Ügyfél internetes kapcsolaton keresztül léphet be az online felülete. Az ehhez szükséges internetkapcsolat elérhetőségét és működőképességét Ügyfél biztosítja. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a szolgáltatás nyújtásának akadályoztatásáért, amennyiben a hiba Ügyfél internetkapcsolatának, illetve eszközeinek oldaláról áll fenn. Amennyiben a szolgáltatás akadályoztatása Szolgáltató oldalán merül fel (pl. szerverkapcsolati hiba, karbantartás, stb.), Szolgáltató mindent megtesz a szolgáltatás mielőbbi helyreállíttatása érdekében, és ezt követően a tanfolyami felület ismét automatikusan elérhetővé válik. A megrendelt Termékek, szolgáltatások igénybevételéhez szükséges hírközlési szolgáltatás (internetkapcsolat), illetve informatikai eszközök beszerzése és azok díja Ügyfelet terhelik.

2.9. Amennyiben Ügyfél megrendelését tévesen adta le, adatait tévesen adta meg vagy bármilyen probléma merült fel a rendelés során, Szolgáltatóval a fent megadott elérhetőségeken veheti fel a kapcsolatot, hogy a szükséges javítást, módosítást, problémaelhárítást Szolgáltató megtehesse. (Tévesen megadott emailcím esetén a megrendelési értesítőt, a fizetési visszaigazolást, számlát sem tudjuk eljuttatni Ügyfélhez. Ilyen esetben megkíséreljük a telefonos kapcsolatfelvételt. A megrendelés nem helyes kitöltéséből eredő károkért, kényelmetlenségekért nem vállalunk felelősséget.)

3. Vásárlási információk, rendelés menete

3.1. A Termékek kizárólag online rendelhetőek, vásárolhatóak meg.

3.2. Az elérhető online tanfolyamok és elektronikus kiadványok teljes listája a tanfolyamok menüpont alatt a gyogynovenytanfolyam.com oldalon érhető el. A megrendelés kizárólag elektronikus úton lehetséges a gyogynovenytanfolyam.com weboldalon. Levélben vagy telefonon leadott megrendeléseket nem áll módunkban elfogadni.

3.3. Ügyfél a 3.2 pontban megjelölt webhelyen megtekintheti egy-egy Termék rövid leírását, árát a teljesség igénye nélkül. Innen akár közvetlenül és azonnal is megrendelheti és kifizetheti, vagy a kiválasztott tanfolyamra, illetve elektronikus kiadványra kattintva az adott termék részletesebb információs oldalára érkezik Ügyfél, ahol a tájékozódást követően a lap alján a megrendelését is leadhatja a Megrendelem gombra történő kattintással. Amennyiben ennél részletesebb információra van szüksége, szíveskedjen a szolgáltatási adatok között rögzített emailcímen felvenni a kapcsolatot Szolgáltatóval.

3.4. Ügyfél a tanfolyamok oldalán történő vásárláskor átirányításra kerül a PayPal biztonságos oldalára, ahol PayPal-számlájáról vagy bankkártyájáról/hitelkártyájáról tud fizetni. Az információs oldalon leadott megrendelés esetén lehetőség van – szintén a PayPal biztonságos oldalára történt átirányítás után – PayPal-számláról vagy bankkártyáról/hitelkártyáról történő fizetésre, illetve az átutalásos fizetési mód kiválasztása esetén emailben küldünk tájékoztatást a fizetés pontos menetéről. (PayPal-számla létesítéséhez a PayPal rendszerében történő regisztrációra is szükség van, online bankkártyás fizetés PayPal-számla nyitása nélkül is lehetséges.)

3.5. A megrendelésről, illetve a befizetés állapotáról emailben küldünk visszaigazolást jellemzően azonnal, de legkésőbb 48 órán belül a megrendelésben megadott mailcímre. (A PayPal rendszerén keresztül történt fizetés esetén ezt a PayPal rendszere is megteszi). Amennyiben e visszaigazolás az Ügyfél megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül az Ügyfélhez nem érkezik meg, úgy mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő a Szolgáltatóhoz, illetve az Ügyfélhez megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. A fenti szabályoktól eltérhetnek felek, ha ebben megállapodtak. (A levelezőprogram Spam vagy Promóciós mappájába került levelek is kézbesítettnek tekintendőek, ezért kérjük ezeket is ellenőrizni.)

3.6. A Pay Pal rendszerén keresztül történt befizetés akkor minősül ténylegesen teljesített fizetésnek, amikor Szolgáltató számláján az összeg jóváírásra kerül. (Ez akár több napot is igénybe vehet.)

Adatkezelési kiegészítés: A PayPal rendszerén keresztül teljesített fizetés esetén Szolgáltató a bankkártyaadatokról nem szerez tudomást, azokat teljes egészében a PayPal kezeli.

Fontos! A megrendelésre vonatkozó szerződés Ügyfél és Szolgáltató között az Ügyfél által a megrendeléskor és a PayPal rendszerében megadott adatokkal, valamint jelen ÁSZF szerinti feltételekkel jön létre. Kérjük, hogy a megrendelést pontosan, pontos és létező adatokkal töltsék ki.

3.7. A befizetés teljesítése után lehetőleg 1-2 (egy-két) munkanapon belül, de legkésőbb 5 (öt) munkanapon belül elérhetővé tesszük az online tanfolyami felülethez történő hozzáférést, illetve elérhetővé tesszük az elektronikus kiadvány (PDF) letöltési linkjét vagy emailben PDF formátumban elküldjük azt a megrendeléskor megadott mailcímre.

3.8. A befizetések feldolgozása és a tanfolyami felület beállítása kézi erővel történik, ezért türelmet kérünk Ügyfeleinktől.

3.9. Amennyiben a megrendelést bármilyen ok miatt nem tudjuk jelen ÁSZF szerint teljesíteni, úgy erről a lehető leghamarabb értesítést küldünk.

3.10 Lehetőség van ajándékozási céllal történő vásárlásra is. Ebben az esetben a megrendelés, fizetés és visszaigazolás folyamata megegyezik az előzőekben leírtakkal. A megrendelőlapon fel kell tüntetni a megfelelő rubrikában az ajándékozás célt. A befizetés beérkezése után a normál visszaigazoló levélen kívül egy PDF formátumú nyomtatható és fizikailag ajándékként átadható levelet is megküldünk, mely tartalmaz egy ajándékkuponkódot, valamint a beváltás menetét. Az ajándékkuponkód beváltása nem jár fizetési kötelezettséggel, adatkezelési okokból van szükség erre a folyamatra. Az ajándékkuponkód beváltását követően 1-2 (egy-két) munkanapon belül, de legkésőbb 8 (nyolc) naptári napon belül a beváltáskor megadott emailcímre megküldjük a tanfolyami hozzáféréshez szükséges információkat.

3.11. A vásárlás, rendelés teljesítéséhez nincs szükség külön regisztrációra.

4. Szolgáltatás díja, fizetési feltételek

4.1. Az online tanfolyamok és elektronikus kiadványok díjai a https://gyogynovenytanfolyam.com oldalon a tanfolyamok menüpont alatt kerülnek meghatározásra. Ügyfél a díjat a rögzített termékleírásban meghatározottak szerint általában egy összegben előre vagy bizonyos tanfolyamok esetében részletekben, meghatározott időközönként előre fizeti meg (ezzel kapcsolatos részletes információk a termékleírásokban találhatók).

4.2. A megrendelt termék fizetésének módjai:
Bankkártyával/hitelkártyával történő fizetés a PayPal biztonságos rendszerén keresztül. PayPal által elfogadott kártyatípusok: MasterCard, Visa, Maestro, American Express.
PayPal-egyenlegről történő fizetés a PayPal biztonságos rendszerén keresztül.
Banki előre utalás a visszaigazoló emailben megadott banki átutalási adatok szerint.

4.3. Amennyiben Szolgáltató a tőle elvárható gondosság ellenére hibás árat tüntet fel a termék mellett, úgy Szolgáltató nem köteles a terméket a hibás áron szolgáltatni, de köteles Ügyfél részére felajánlani a valós áron történő vásárlás lehetőségét. Amennyiben Ügyfél ezzel a lehetőséggel nem kíván élni, úgy megilleti a szerződéstől való egyoldalú elállás joga.

4.4. Amennyiben Ügyfél több tanfolyamot és/vagy elektronikus kiadványt szeretne egyszerre, egyetlen fizetési tranzakcióval megvásárolni, úgy kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot Szolgáltatóval az átutalási adatok rendelkezésre bocsátása, illetve az egyösszegű PayPal-tranzakció elvégezhetősége érdekében.
4.5. A feltüntetett árak forintban értendők. Szolgáltató alanyi adómentes, így a termékek feltüntetett ára megegyezik a feltüntetett fizetendő összeggel, áfatartalma nincs, illetve plusz áfa sem kerül felszámításra. Az online szolgáltatásnak megfelelően szállítási, csomagolási és egyéb költség nem terheli Ügyfelet.

4.6. Amennyiben a megrendelt Termék(ek) ára a visszaigazolást követő 8 (nyolc) napon belül nem kerül kifizetésre (a Szolgáltató bankszámláján, PayPal-számláján jóváírásra), úgy a Szolgáltató az ajánlati kötöttség alól szabadul, nem köteles a megrendelés teljesítésére.

4.7. A megrendelés alapján kifizetett (és Szolgáltató számláján ténylegesen teljesült, jóváírt) díjról Ügyfél részére elektronikus számlát állítunk ki és küldünk meg legkésőbb az összeg jóváírását követő 5 (öt) munkanapon belül.

5. A megrendelések feldolgozása és teljesítés

5.1. A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, így a szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II. 5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Fizetési kötelezettség elmulasztása esetén a szerződés automatikusan semmisnek minősül, amennyiben Ügyfél nem jelzi írásban Szolgáltató felé a fizetést hátráltató okot, és nem egyeznek meg újabb fizetési határidőben.

5.2. A megrendelések feldolgozása a beérkezéstől számított 1-2 (egy-két) munkanapon belül megtörténik.
5.3. Általános teljesítési határidő a visszaigazolást követően megtörtént befizetéstől számított 1-2 (egy-két) munkanapon belül, de legkésőbb 8 (nyolc) naptári napon belül. Ha Szolgáltató és Ügyfél a teljesítés időpontjában nem állapodtak meg, Szolgáltató az Ügyfél felszólításában meghatározott időpontban vagy időn belül, felszólítás hiányában legkésőbb a megrendelésnek Szolgáltatóhoz való megérkezésétől számított 30 (harminc) napon belül köteles a szerződés szerinti teljesítésre.

5.4. Ha Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét rajta kívül álló okok miatt nem tudta teljesíteni, a hátráltató körülményről, illetve a teljesítés várható időpontjáról haladéktalanul köteles Ügyfelet tájékoztatni. Amennyiben Ügyfél a hátráltató körülmény miatt eláll a vásárlástól, Szolgáltató az Ügyfél által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb 30 (harminc) napon belül köteles visszatéríteni.

6. Elállás joga

6.1. Ügyfél és Szolgáltató közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Ügyfél 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől a szolgáltatás megkezdése előtt.

6.2. Az elállási szándékát Ügyfél a szikora.hilda@gyogyfuveskertem.hu emailcímen jelezheti. Szolgáltató az elállási nyilatkozat kézhezvételét követően köteles azt visszaigazolni Ügyfél felé.

6.3. A tanfolyam kezdete után, illetve a megrendelt elektronikus tartalom átvétele után Ügyfél nem jogosult elállási, illetve szerződésfelmondási jogával élni. Felhívjuk Ügyfelek figyelmét, hogy a fizetés teljesítése a szolgáltatás teljesítésének megkezdésére irányuló beleegyezésnek minősül, így a termék kifizetésével Ügyfél tudomásul veszi, hogy a teljesítés megkezdődik, és ezzel egyidejűleg elveszíti elállási jogát.

6.4. Ügyfél tudomásul veszi, hogy a tanfolyam megkezdése vagy az elektronikus tartalom átvétele után (vagyis Szolgáltató részéről történő teljesítését követően) szerződésfelmondási jogát elveszíti a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § m) pontja alapján.

6.5. Az elállási szándék bejelentése után haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül Szolgáltató visszautalja az Ügyfél által befizetett szolgáltatási ellenértéket.

7. Panaszkezelés

7.1. Ügyfél panaszait az alábbi postai és/vagy emailcímen írásban vagy az alábbi telefonszámon szóban teheti meg.

levélben: Mózesné Szikora Gabriella Hilda, 2711 Tápiószentmárton, Kiss János út 23.
emailben: szikora.hilda@gyogyfuveskertem.hu
telefonon: 36 30 355 23 96

7.2 Panaszainak elintézéséhez szükséges, hogy Ügyfél közölje a panaszolt szolgáltatáshoz kapcsolódó megrendelésben feltüntetett minden adatot, hogy azonosítani tudjuk a panasszal érintett megrendelést.

7.3. A telefonon érkező panaszokat azonnal megvizsgáljuk, tájékoztatjuk álláspontunkról a panaszost, illetve lehetőség szerint orvosoljuk a panaszt. Amennyiben Ügyfél nem ért egyet a szóbeli panaszára kapott válasszal, úgy írásban is be kell nyújtania panaszát.

7.4. Az írásbeli panaszokat 10 (tíz) munkanapon belül megvizsgáljuk és megválaszoljuk. (Esetleges beazonosíthatatlanság esetén hiánypótlási felhívást küldünk.) Az üzemeltetővel kötött szerződésből eredő jogviták elsősorban békés úton, a felek közötti megállapodással vagy az Ügyfél lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatóság előtt intézhetők. Amennyiben Ügyfél a panaszára adott válaszunkkal és annak indokolásával nem ért egyet, úgy a válaszlevelünkben megjelölt illetékes felügyeleti szervünkhöz fordulhat.

Adatvédelmi kiegészítés: A panaszokra vonatkozó levelezéseket 5 évig őrizzük.

8. Online Vitarendezési Platform

8.1. Kötelezettséget vállalunk az alternatív vitarendezési fórum igénybevételére a fogyasztói jogviták rendezéséhez. Az Online Vitarendezési Platformot (továbbiakban: Platform)az Európai Bizottság fejlesztette és üzemelteti. A Platform a következő linkre kattintva jelenik meg: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm

8.2. Amennyiben Ügyfél a jogvitát nem tudta közvetlenül rendezni a Szolgáltatóval, igénybe veheti Platform szolgáltatását. A Platform használatához regisztrálni kell az Európai Bizottság rendszerében a fent megadott linken, majd ott történő bejelentkezés után Ügyfél benyújthatja panaszát a honlapon keresztül.

8.3. A panasz benyújtását követően azt az ellenérdekű fél részére továbbítja a Platform, majd érintett feleknek meg kell egyezniük az alternatív vitarendezési fórumról, amely el fog járni a közöttük fennálló vita rendezésében. Az eljáráshoz igénybe vehető fórumokról a Platform tájékoztatja feleket. A Platform a felek megegyezésével kiválasztott vitarendezési fórumhoz továbbítja a panaszt. Ha a felek 30 napon belül nem tudnak megegyezni vagy ha a megadott adatok alapján a Platform nem tud eljárásra jogosult alternatív vitarendezési fórumot azonosítani, a panasz további feldolgozására nem kerül sor.

8.4. A Platform elsősorban határokon átnyúló vitarendezés elősegítésére irányul. További információk: http://bekeltet.hu/hirek/online-vitarendezes

9. Vegyes rendelkezése

9.1. A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen ÁSZF értelmezésére a magyar jog az irányadó. A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.), a távollevő felek között kötött fogyasztói szerződésekről szóló 45/2014. kormányrendelet rendelkezései, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

9.2. A Weboldal és a megvásárolt termékek szerzői jogi védelem alatt állnak. Bővebb tájékoztatás: https://gyogyfuveskertem.hu/info/szerzoi-jog
9.3. Adatkezelési tájékoztató elérhetősége
https://gyogyfuveskertem.hu/info/adatkezelesi-tajekoztato/

9.4. Szolgáltató és Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Felhasználó és a Szolgáltató a jelen szabályzat hatálya alá tartozó, megegyezéssel 30 (harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitáikra nézve kikötik a Nagykátai Járási Bíróság illetékességét.

Tápiószentmárton, 2019. május

Bármilyen probléma, észrevétel, jelzés, panasz esetén a szikora.hilda@gyogyfuveskertem.hu emailcímen várjuk a kapcsolatfelvételt, remélve, hogy mindenre megoldást találunk.

error: Content is protected !!
Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.